Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

Losos je skvělá ryba, která výborně chutná a snadno se připravuje. Pokud si chcete pochutnat na lehkém obědě nebo večeři, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na lososa pečeného v parmazánové krustě. Tu připravíte snadno z krémového sýru, česneku, strouhanky, papriky a samotného parmazánu. Zatímco se ryba bude péct, stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také uvařit italské rajčatové ragú s česnekem, pálivými papričkami a suchým bílým vínem. Celé jídlo pak už stačí jen dozdobit bazalkou a můžete si pochutnat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 650 g filet lososa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 100 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 6 × stroužek česnek
  • 60 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 25 g strouhanka Belbake
  • 30 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce sekaná listová petržel
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 ml suché bílé víno Soave
  • 400 g cherry rajčata
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

POSTUP

Filety osolíme a opepříme. V míse promícháme Palouček, nastrouhanou citronovou kůru a prolisované 2 stroužky česneku. Pomazánku natřeme na filety na stranu masa a nandáme je do zapékací mísy s 30 g oleje. V další míse promícháme strouhanku, nastrouhaný parmazán, mletou papriku a nasekanou listovou petržel. Směsí posypeme připravené filety.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut na program horkovzduch.

V hrnci rozpálíme 30 g olivového oleje, na kterém zpěníme 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku a nasekanou pálivou papričku. Podlijeme bílým vínem a krátce na to doplníme polovinami cherry rajčat. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec zjemníme máslem a dochutíme natrhanou bazalkou.

Servírujeme porci rajčatového ragú se zapečeným filetem lososa a ozdobíme lístky bazalky a několika kapkami olivového oleje. V ideálním případě podáváme s vínem, kterým jsme přílohu podlévali.

Tip: Pro sytější variantu podávejte s bramborovými noky. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU