Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pečené ořechové kuličky

Různé druhy cukroví vyžadují různý čas, po který by měly odpočívat na balkoně nebo ve spíži. A jedním z takových, kterým pár týdnu odležení rozhodně prospěje, jsou i ořechové kuličky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Těsto s lískovými ořechy je hotové za pár minut a tvarování kuliček je tak snadné, že vám s ním určitě rády pomohou i vaše děti (ale neuždibovat!). Na závěr stačí kuličky už jen pocukrovat a dopřát jim trochu odpočinku na chladném místě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 115 g máslo
  • 125 g hladká mouka
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × špetka sůl
  • 160 g sekané pražené lískové ořechy
  • na obalení moučkový cukr
  • kuchyňský robot
  • pečicí plech
  • pečicí papír
  • mísa
  • potravinová fólie
  • sítko

POSTUP

Do mísy kuchyňského robota vložíme změklé máslo, mouku, vanilkový cukr, sůl a ořechy a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně do druhého dne odležet.

Z odpočatého těsta tvoříme asi 4 cm velké kuličky, které pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut na program horkovzduch. Ihned po upečení zaprášíme ještě horké kuličky silnější vrstvou moučkového cukru.

Tip: Kuličky můžete v moučkovém cukru i obalovat, ale dávejte pozor, po upečení jsou křehké.

Ořechové kuličky připravujeme 2–3 týdny předem, aby se odležely. 

Tip: Z jedné dávky (4 porcí) připravíme asi 24 ořechových kuliček.

Orientační nutriční hodnoty (6 kuliček): 686 kcal, 9 g bílkovin, 42 g sacharidů, 52 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.