Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Různé druhy cukroví vyžadují různý čas, po který by měly odpočívat na balkoně nebo ve spíži. A jedním z takových, kterým pár týdnu odležení rozhodně prospěje, jsou i ořechové kuličky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Těsto s lískovými ořechy je hotové za pár minut a tvarování kuliček je tak snadné, že vám s ním určitě rády pomohou i vaše děti (ale neuždibovat!). Na závěr stačí kuličky už jen pocukrovat a dopřát jim trochu odpočinku na chladném místě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 452 kJ / 586 kcal
Bílkoviny
9,50 g
Tuky
48,60 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
32,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy kuchyňského robota vložíme změklé máslo, mouku, vanilkový cukr, sůl a ořechy a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně do druhého dne odležet.
02.Z odpočatého těsta tvoříme asi 4 cm velké kuličky, které pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut na program horkovzduch. Ihned po upečení zaprášíme ještě horké kuličky silnější vrstvou moučkového cukru.
Kuličky můžete v moučkovém cukru i obalovat, ale dávejte pozor, po upečení jsou křehké.
03.Ořechové kuličky připravujeme 2–3 týdny předem, aby se odležely.
Z jedné dávky (4 porcí) připravíme asi 24 ořechových kuliček.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT