Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Špenát patří k jarní kuchyni stejně jako jehněčí maso, a tak je šéfkuchař Roman Paulus zkombinoval do jednoho výborného receptu. Samotná jehněčí kolínka připravíte snadno – stačí je nasolit a upéct pod pokličkou nebo alobalem společně s celerem, česnekem a cibulí. Během pečení se budete moct věnovat přílohám – chlupatým knedlíkům a krémovému špenátu, který Roman Paulus připravuje v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine, ale zvládnete ho případně i bez něj. Tajemství jeho chuti nespočívá v samotném špenátu, ale v předem připravené „cibulové jíšce“ a v přidání mléka a poctivé smetany.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
4 590 kJ / 1 097 kcal
Bílkoviny
57,20 g
Tuky
84,20 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
28,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso důkladně osolíme.
02.Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme a spolu s neloupanými stroužky česneku vložíme do pekáče. Zakryjeme jehněčími koleny, která ochutíme pepřem, tymiánem, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí či alobalem. Pomalu dusíme do měkka asi 2 hodiny v troubě rozehřáté na 160 °C na program horkovzduch.
 Ke konci alobal/poklici sundejte a dopečte křupavou kůrčičku. 
03.Špenát necháme rozmrazit a vyždímáme přebytečnou vodu.
04.Do mixovací nádoby Monsieur Cuisine Smart vložíme kostky másla, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
05.Nastavíme program manuální vaření na teplotu 130 °C a čas 5 min. Zavřeme víko a s levotočivým pohybem míchání restujeme.
06.Poté zaprášíme hladkou moukou, stěrkou očistíme okraje a na program manuální vaření a teplotu 130 °C necháme 1 minutu s levotočivým pohybem míchání probublávat.
07.Následně přilijeme mléko a smetanu, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut vařit na teplotu 130 °C při levotočivém míchání.
08.Nakonec přidáme rozmražený špenát a mixujeme 1 minutu na stupeň 10.
 Do špenátu zkuste přidat i špetku muškátového oříšku.
09.Cibuli nakrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka.
10.Uvaříme chlupaté knedlíky.
 Jak připravit chlupaté knedlíky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
11.Pečené jehněčí koleno servírujeme spolu s krémovým špenátem a chlupatým knedlíkem přelitým na sádle osmaženou cibulkou. Dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT