Jehněčí kolínka
Maso důkladně osolíme.
Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme a spolu s neloupanými stroužky česneku vložíme do pekáče. Zakryjeme jehněčími koleny, která ochutíme pepřem, tymiánem, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí či alobalem. Pomalu dusíme do měkka asi 2 hodiny v troubě rozehřáté na 160 °C na program horkovzduch.
Tip: Ke konci alobal/poklici sundejte a dopečte křupavou kůrčičku.
Krémový špenát
Špenát necháme rozmrazit a vyždímáme přebytečnou vodu.
Do mixovací nádoby Monsieur Cuisine Smart vložíme kostky másla, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
Nastavíme program manuální vaření na teplotu 130 °C a čas 5 min. Zavřeme víko a s levotočivým pohybem míchání restujeme.
Poté zaprášíme hladkou moukou, stěrkou očistíme okraje a na program manuální vaření a teplotu 130 °C necháme 1 minutu s levotočivým pohybem míchání probublávat.
Následně přilijeme mléko a smetanu, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut vařit na teplotu 130 °C při levotočivém míchání.
Nakonec přidáme rozmražený špenát a mixujeme 1 minutu na stupeň 10.
Tip: Do špenátu zkuste přidat i špetku muškátového oříšku.
Příloha
Cibuli nakrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka.
Uvaříme chlupaté knedlíky.
Tip: Jak připravit chlupaté knedlíky zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Servírování
Pečené jehněčí koleno servírujeme spolu s krémovým špenátem a chlupatým knedlíkem přelitým na sádle osmaženou cibulkou. Dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1235 kcal, 71 g bílkovin, 51 g sacharidů, 79 g tuků.