Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Pečená vepřová žebra se zelím

Vepřová žebírka jsou jídlo, kterým potěšíte každého masožravce! I proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, ve kterém připravuje žebra s tradičními slovenskými surovinami – tedy s restovaným kysaným zelím, které je ochucené trochou medu. Vepřová žebra se pak pečou přímo na zelí a se slaninou navíc. Výsledkem je skvělé jídlo, na kterém si nejlépe pochutnáte s bramborami maštěnými máslem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 3 × cibule
  • 4 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 7 × stroužek česnek
  • 1 kg kysané zelí Chef Select
  • 2 × lžíce med
  • voda (podle potřeby)
  • 1,6 kg vepřová žebra
  • 100 g plátky moravské slaniny Pikok

Brambory:

  • 1 kg brambory
  • čerstvá pažitka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

POSTUP

V hrnci se sádlem orestujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme bobkové listy, osolíme a opepříme. K základu přidáme česnek, scezené a překrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme med. Podlijeme vodou, promícháme, přilijeme trochu vody ze zelí a necháme provařit. 

Žebra nakrájíme, osolíme a opepříme. 

Na plech rozložíme předvařené zelí, žebra, plátky slaniny a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 60 minut. 

Brambory:

Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme nakrájenou pažitku. V menším hrnci rozpustíme máslo a přilijeme k bramborám. 

Lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, posypeme jí pečená žebra a můžeme podávat. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.