Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřová žebírka jsou jídlo, kterým potěšíte každého masožravce! I proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, ve kterém připravuje žebra s tradičními slovenskými surovinami – tedy s restovaným kysaným zelím, které je ochucené trochou medu. Vepřová žebra se pak pečou přímo na zelí a se slaninou navíc. Výsledkem je skvělé jídlo, na kterém si nejlépe pochutnáte s bramborami maštěnými máslem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 614 kJ / 1 342 kcal
Bílkoviny
67,10 g
Tuky
86,70 g
Vláknina
15,50 g
Sůl
8,40 g
Sacharidy
78,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci se sádlem orestujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme bobkové listy, osolíme a opepříme. K základu přidáme česnek, scezené a překrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme med. Podlijeme vodou, promícháme, přilijeme trochu vody ze zelí a necháme provařit.
02.Žebra nakrájíme, osolíme a opepříme.
03.Na plech rozložíme předvařené zelí, žebra, plátky slaniny a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 60 minut.
04.Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme nakrájenou pažitku. V menším hrnci rozpustíme máslo a přilijeme k bramborám.
05.Lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, posypeme jí pečená žebra a můžeme podávat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT