Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Pečená pražma s česnekem a paprikou

 Pražma je skvělá ryba a nejlépe chutná, když ji upečete pěkně vcelku. Stejně tak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečenou pražmu s brokolicí a cherry rajčátky. Zjistíte se, čím pražmu naplnit, aby byla krásně provoněná, a naučíte se připravit univerzální obalovací směs z hladké mouky, papriky a česneku, díky které pražma dostane ještě lepší chuť. Jako přílohu si společně připravíte restovanou brokolici s česnekem a cherry rajčátky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pražma zlatá:

  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 2 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × pražma zlatá
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 0,25 × citron
  • čerstvý tymián
  • olivový olej Primadonna

Příloha:

  • 1 × menší brokolice
  • 2 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g cherry rajčata
  • čerstvý tymián
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Pražma zlatá:

Na větším talíři smícháme hladkou mouku, mletou papriku a strouhaný česnek. 

Rybu osolíme, opepříme, dovnitř vložíme ¼ citronu (měsíček) a čerstvý tymián. Pražmu obalíme v směsi a přendáme na plech vystlaný pečicím papírem pokapaným olejem. Rybu pokapeme olejem i po povrchu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Příloha: 

Brokolici rozebranou na růžičky oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. 

V rozehřáté pánvi s olejem a máslem orestujeme nakrájený česnek spolu s překrojenými cherry rajčaty a tymiánem. Následně přidáme scezenou brokolici, ochutíme solí a pepřem. Všechno spolu promícháme a krátce orestujeme. 

Servírování:

Pečenou pražmu přelijeme výpekem a servírujeme s orestovanou brokolicí a rajčaty. Na závěr pokapeme citronovou šťávou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU