Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vykuchané, omyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř pražmana. Rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje, červený vinný ocet a důkladně promícháme. Přidáme kapary nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z poloviny citronu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.
Grilované pražmany položíme na talíř a navrch každé ryby naneseme připravenou salsu.