Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Grilovaný pražman se salsou ze sušených rajčat

Na grilu lze připravit cokoli, zkuste třeba ryby v celku. Pražmana zlatého si můžete připravit podle receptu Kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 čerství pražmani
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 a 1/2 citronu
  • čerstvé oregano
  • olivový olej Luccese
  • 1 cibule
  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • hrst bílého chleba bez kůrky
  • 2 polév. lž. červeného vinného octa Acentino
  • hrst kapar Freshona
  • oregano
  • čerstvá petrželka

POSTUP

Grilovaný pražman

Vykuchané, omyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř pražmana. Rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.

Salsa

Cibuli nakrájíme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje, červený vinný ocet a důkladně promícháme. Přidáme kapary nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z poloviny citronu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.

Servírování

Grilované pražmany položíme na talíř a navrch každé ryby naneseme připravenou salsu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU