Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z chřestu odlomíme dřevnaté konce, krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, zchladíme a nakrájíme na kousky. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou bazalku, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zamícháme a necháme odstát. Avokádo, které oloupeme a nakrájíme na kousky, přidáváme na konec, aby nezčernalo.
Tip: Jak oloupat avokádo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z pražmy připravíme filety a kůži lehce nařízneme, aby se lépe vypékala.
Tip: Filetovat ryby vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.
Filety z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme dokřupava - nejprve na straně s kůží a poté otočíme. Do pánve přidáme také brambory, které jsme uvařili ve slupce a nakrájeli na čtvrtiny. V průběhu opékání brambory osolíme a otáčíme, aby se opekly ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku a stonky bazalky a zakápneme citronovou šťávou.
Opečené pražmy filety podáváme s salátem z chřestu a avokáda a opečenými bramborami, ozdobíme snítkou bazalky a špičkami chřestu.