Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu ideálně den předem osolíme a necháme ji odležet v ledničce. Druhý den ji přendáme na plech, opepříme a dovnitř vložíme větvičky tymiánu. Kachnu obložíme tymiánem, cibulemi nakrájenými na větší kusy, podlijeme vínem a vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 1,5 – 2 hodiny. Kachnu během pečení pravidelně poléváme výpekem a podle potřeby přilijeme i vodu, aby po upečení zůstala šťavnatá.
V přibližně v polovině času pečení jablka oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenké plátky. V středně velkém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Potom přisypeme cukr a na mírném ohni rozpustíme. Přidáme nakrájená jablka, promícháme a vaříme. Po chvíli přidáme zbylých 50 g másla a zalijeme citronovou šťávou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud se jablka nerozvaří.
Na rozehřáté suché pánvi ohřejeme lokše z obou stran.
Tip: Recept na domácí lokše najdete ve videu Kuchyně Lidlu zde.
Kachnu naporcujeme na 4 - 6 porcí a očistíme od tymiánu. Servírujeme společně s lokšemi, jablkovou omáčkou a míchaným salátem, který pokapeme citronovou šťávou a olejem.