Riccardo Lucque
Doba přípravy30 min.

Pasta all’amatriciana

Pasta all’amatriciana – tradiční italský recept z města Amatrice s guanciale, rajčaty a pecorinem. Objevte chuť římské kuchyně s Riccardem Lucquem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g guanciale Italiamo
  • 50 g extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × stroužek česnek
  • 300 g loupaná krájená rajčata s bazalkou Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvá bazalka
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g sušené těstoviny maccheroni Italiamo
  • 200 g pecorino romano Italiamo

POSTUP

1. Guanciale nakrájíme na nudličky a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dokřupava. Guanciale pustí hodně tuku. Přidáme oloupaný celý stroužek česneku a ještě pár minut restujeme. Křupavé guanciale necháme okapat na papírové utěrce.

2. Na tuku, který se vyškvařil z guanciale, připravíme omáčku. Tuk přelijeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, přidáme celý stroužek česneku, který jsme restovali s guanciale, a rajčata z plechovky. Lehce osolíme a necháme vařit 15–20 minut. Omáčku opepříme podle chuti. 5 minut před koncem přidáme stonky bazalky a dovaříme. 

3. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente.

Tip: Správně osolená voda na vaření těstovin obsahuje 15 g soli na 1 litr vody.

4. Do pánve, v níž jsme restovali guanciale, dáme omáčku, uvařené těstoviny a trochu vody z vaření těstovin a mícháme. Přidáme nastrouhané pecorino a mícháme, až vznikne krémová konzistence.

5. Těstoviny podáváme v hlubším talíři s křupavým guanciale, posypeme nastrouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 988 kcal, 33 g bílkovin, 76 g sacharidů, 61 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.