Pasta all’amatriciana – tradiční italský recept z města Amatrice s guanciale, rajčaty a pecorinem. Objevte chuť římské kuchyně s Riccardem Lucquem.
Pasta all’amatriciana – tradiční italský recept z města Amatrice s guanciale, rajčaty a pecorinem. Objevte chuť římské kuchyně s Riccardem Lucquem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Guanciale nakrájíme na nudličky a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dokřupava. Guanciale pustí hodně tuku. Přidáme oloupaný celý stroužek česneku a ještě pár minut restujeme. Křupavé guanciale necháme okapat na papírové utěrce.
2. Na tuku, který se vyškvařil z guanciale, připravíme omáčku. Tuk přelijeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, přidáme celý stroužek česneku, který jsme restovali s guanciale, a rajčata z plechovky. Lehce osolíme a necháme vařit 15–20 minut. Omáčku opepříme podle chuti. 5 minut před koncem přidáme stonky bazalky a dovaříme.
3. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente.
Tip: Správně osolená voda na vaření těstovin obsahuje 15 g soli na 1 litr vody.
4. Do pánve, v níž jsme restovali guanciale, dáme omáčku, uvařené těstoviny a trochu vody z vaření těstovin a mícháme. Přidáme nastrouhané pecorino a mícháme, až vznikne krémová konzistence.
5. Těstoviny podáváme v hlubším talíři s křupavým guanciale, posypeme nastrouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky bazalky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 988 kcal, 33 g bílkovin, 76 g sacharidů, 61 g tuků.