Markéta Krajčovičová
Doba přípravy4 hod.

Oříšky s karamelovým krémem

Připravte si sladké oříšky s karamelovým krémem podle receptu Markéty Krajčovičové. Recept na vánoční cukroví najdete na kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 100 g vlašské ořechy
  • 220 g máslo + na vymazání formiček
  • 150 g cukr moučka
  • 2 × lžíce holandské kakao
  • 2 × lžíce tuzemák
  • 300 g hladká mouka
  • 1 × špetka kypřicí prášek do pečiva

Krém

  • 397 g slazené zahuštěné mléko (obsah tuku 9 %)
  • 250 g máslo

Na ozdobení

  • na posypání cukr moučka Castello
  • 200 g čokoláda na vaření
  • na obalování vlašské ořechy
  • cukrářský sáček
  • formičky na oříšky
  • kuchyňský robot
  • mlýnek na ořechy
  • sítko

POSTUP

Těsto

Ořechy umeleme, v robotu smícháme se změklým máslem, moučkovým cukrem, kakaem, Tuzemákem a moukou smíchanou s kypřicím práškem. Těsto na vále ještě rukama zpracujeme. Do máslem vymazaných formiček plníme těsto tak, aby byl v každé důlek, narovnáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut. Oříšky necháme chvíli vychladnout a poté vlažné vyklepneme z formiček.

Krém

Kondenzované mléko vaříme ponořené ve vodě 2-3 hodiny. Do mísy vložíme máslo a postupně přišleháváme vychladlé kondenzované mléko, až vznikne krém.

Tip: Pro výraznější chuť lze přidat i trochu Tuzemáku.

Oříšky

Polovinu oříšků naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a druhou polovinou slepujeme k sobě.

Servírování

Část oříšků posypeme moučkovým cukrem, část ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a ořechem a zbytek můžeme obalit jak v čokoládě, tak v nasekaných ořechách.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU