Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec (5 bílků a 1 žloutek) a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.
Tip: Zbylé žloutky nevyhazujeme, ale uchováme si je na výrobu vaječného likéru.
Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.
Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.
Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.
TIP: Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.