Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Nepečený piškotový dort

Hledáte recept na nepečený dezert? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové na piškotový dort.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 375 g kulatých piškotů
  • 3 × lžíce holandského kakaa
  • 800 ml zakysané smetany 18% Pilos
  • 70 g cukru moučka Castello
  • 400 g smetanovo-jogurtové pomazánky Cavabel
  • 220 g výběrového meruňkového džemu Maribel
  • 100 ml Tuzemáku 37,5% Alliance
  • 2 × velké banány
  • čokoláda na vaření Fin Carré (na ozdobení)
  • kulatá rozevírací pečicí forma (ø 24 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Krém

V míse smícháme smetanu s cukrem. Přidáme pomazánku a metličkou důkladně spojíme. Vzniklý krém rozdělíme na tři části. Do první části přimícháme dvě vrchovaté lžíce kakaa, do druhé části jednu zarovnanou lžíci kakaa a třetí necháme bílou.

Dort

Dno kulaté formy vyložené pečicím papírem vyskládáme piškoty rovnou plochou dolů a pokapeme po celém povrchu směsí džemu a Tuzemáku. Na tuto vrstvu rozprostřeme po celém povrchu nejtmavší krém. Ten poklademe kolečky banánu. Na ně vyskládáme piškoty se džemem a Tuzemákem a překryjeme světle hnědou vrstvou krému. Zopakujeme vrstvu s banány a piškoty se džemem. Nakonec rozetřeme bílý krém, který navrchu ozdobíme piškoty. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout. Dozdobíme nahrubo nastrouhanou čokoládou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.