Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Nepečený ořechový dezert s dlouhými piškoty

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na rychlý a snadný ořechový dezert s piškoty. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 21 ks dlouhých piškotů Italiamo
  • 800 g Paloučku Pilos
  • 50 g cukru moučka Castello
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g vlašských ořechů Alesto

Smetanový karamel

  • 150 g cukru krupice Castello
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 60 g másla Pilos
  • 100 g vlašských ořechů Alesto (na ozdobení)
  • kuchyňský robot
  • pečicí forma (25 x 11 x 7,5 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Krém

V robotu smícháme Palouček s cukrem. Přilijeme smetanu, přisypeme nahrubo nasekané ořechy a důkladně promícháme.

Smetanový karamel

Cukr nasypeme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Poté na chvíli odstavíme z ohně a v jiném hrnci zahřejeme smetanu. Zkaramelizovaný cukr poté opět zahřejeme a za stálého míchání přidáme smetanu s máslem.

Dezert

Formu vyložíme pečicím papírem. Celé dno vyskládáme piškoty a naneseme na ně po celém povrchu asi 1 cm vrstvu krému. Ten zakryjeme celý piškoty a polijeme připraveným karamelem. Opět naneseme asi 1 cm silnou vrstvu krému a celé překryjeme piškoty. Takto vložíme ztuhnout do lednice. Dezert poté vyklopíme a celý potřeme zbylým krémem. Nakonec nasekáme nahrubo ořechy a ze všech stran dezert posypeme.

Servírování

Dezert podáváme vychlazený a nakrájený na silnější plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU