Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Nepečený koláč s mátovou příchutí

Připravte si nepečený dezert ze sušenek, mátového pudinkového krému a ovoce podle Markéty Krajčovičové.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 100 ml vlažné vody

Mátový pudink

  • 600 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 55 g vanilkového pudinku Belbake
  • čerstvá máta
  • 50 g másla Pilos

Na ozdobu

  • 8 půlených broskví
  • borůvky
  • maliny
  • jahody
  • 180 g meruňkového džemu Maribel
  • sítko
  • kulatá pečicí forma (Ø 26-30 cm, výška 4 cm)
  • kuchyňský robot
  • mašlovačka
  • metlička

POSTUP

Těsto

Do robota nasypeme najemno rozdrobené sušenky, přilijeme rozpuštěné máslo, ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu a vodu a vytvoříme těsto, které přendáme do formy. Rozprostřeme po celé ploše a vytvarujeme okraje, které zvedneme po horní okraj formy.

Mátový pudink

Trochu mléka nalijeme do misky a vmícháme vanilkový pudink. Větší část mléka nalijeme do hrnce, přidáme lístky máty a zahřejeme. Jakmile se mléko začne vařit, sundáme z ohně a mátu přecedíme přes sítko. Mléko s vůní máty vrátíme do hrnce na ploténce, přilijeme studené mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Chvíli před stažením pudinku z ohně přidáme máslo a metličkou promícháme.

Nepečený koláč

Na vychladlé těsto ve formě nalijeme mátový pudink a necháme ztuhnout. Poté naskládáme navrch dle fantazie půlky broskví, borůvky, maliny a jahody. Celý povrch koláče nakonec potřeme rozehřátým džemem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU