Mrkvový koláč
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Mrkvový koláč

Oblíbili jste si carrot cake? Připravte si mrkvový koláč podle Lidl Cukrárny.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1,5× sklenice pšeničné mouky Castello
  • 1× sklenice slunečnicového oleje Promienna
  • 1,5× sklenice nastrouhané mrkve
  • 3× vejce "M"
  • 1,5× sklenice třtinového cukru
  • 1,5 káv. lžič. prášku do pečiva Castello
  • 2 káv. lžič. vanilkového cukru Castello
  • 1,5 káv. lžič. jedlé sody Castello
  • 1 káv. lžič. skořice Mikado
  • 1× sklenice nadrobno nasekaných ořechů Alesto (mandle, kešu, vlašské, pekanové...)
  • 1× špetka soli
  • máslo a polohrubá mouka Castello na vysypání formy

Sýrový krém

  • 100 g smetanového sýra Pic-Frisch
  • 0,5× sklenice moučkového cukru
  • 50 g měkkého másla
  • 1 káv. lžič. šťávy z pomeranče (nebo pomerančové šťávy Vitafit)
  • 2 káv. lžič. vanilkového cukru Castello
  • struhadlo na mrkev
  • mixér

POSTUP

Těsto

Do mouky zamícháme prášek do pečiva a jedlou sodu.

Ve větší míse důkladně utřeme vejce s cukrem. Za stálého míchaní postupně přidáváme olej, mouku s práškem do pečiva a sodou, vanilkový cukr, skořici a sůl. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy (hrst ořechů odložíme stranou na zdobení). Těsto opatrně zamícháme.

Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy nebo hlubokého plechu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35-40 minut, poté necháme vychladnout.

Krém

Všechny přísady na krém – sýr, změklé máslo, pomerančovou šťávu, moučkový a vanilkový cukr důkladně smícháme lžící. Poté mixujeme asi 2 minuty mixérem na nízkých otáčkách.

Vychlazené těsto potřeme vrstvou krému vysokou cca 4 mm a ozdobíme zbylými ořechy.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU