Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Mrkvový dort

Oblíbili jste si carrot cake? Upečte si ho podle receptu Lidl Cukrárny. Recept na mrkvový dort najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

TĚSTO

  • 1 × pomeranč
  • 2 × vejce "M"
  • 150 g cukru moučka Castello
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 150 g polohrubé mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • špetka soli Castello
  • 170 g mrkve
  • 200 g kalifornských vlašských ořechů Alesto Fine
  • máslo Pilos na vymazání

KRÉM

  • 4 × balení přírodního sýru Palouček Pilos
  • 3 × lžíce cukru moučka Castello
  • 1 × pomeranč (šťáva)
  • pár lístků máty
  • kuchyňský robot
  • struhadlo
  • špejle
  • pečicí forma

POSTUP

Těsto

Pomeranč omyjeme, do jedné misky nastrouháme kůru a do druhé vymačkáme šťávu, kterou rozdělíme na dvě části. Jednu část přidáme do těsta, druhou později do krému. Celá vejce, cukr a olej smícháme v robotu dohromady. Přilijeme šťávu z pomeranče, kůru, skořici a opět promícháme. Mezitím smícháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli a přisypeme do robota ke vzniklé směsi a mícháme. Přidáme nastrouhanou mrkev a nakonec rozdrcené ořechy. Do máslem vymazané pečicí formy nalijeme těsto, rovnoměrně rozprostřeme stěrkou, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 30 minut. Špejlí zkoušíme upečené těsto – pokud se nelepí, je hotové.

Krém

Paloučky, cukr a pomerančovou šťávu smícháme v robotu dohromady, necháme chvíli odležet a ještě jednou stěrkou promícháme. Na vychladlé těsto přendáme krém, rovnoměrně rozetřeme a uhladíme. Doprostřed dortu položíme lístek máty na ozdobu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU