Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z mořského vlka připravíme filety, které osolíme z obou stran, opepříme pouze maso a opečeme na olivovém oleji. Nejprve na kůži a poté přidáme rozmáčknutý stroužek česneku a snítku tymiánu, vypneme plamen, rybu otočíme kůží nahoru a necháme dojít.
Tip: Jak naporcovat mořského vlka se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z rybích odřezků, pórku, cibule, ořezů z fenyklu, jednoho řapíku celeru a divokého koření (nového koření, celého pepře a bobkových listů) si připravíme rybí vývar.
Tip: Jak připravit domácí rybí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
V rozpálené pánvi s olivovým olejem zarestujeme plátky česneku, na kostičky nakrájený fenykl, kořenový i řapíkatý celer, mrkev a tymián. Po chvilce přidáme lžíci protlaku, osolíme, opepříme a přilijeme 300 ml rybího vývaru (zbytek si můžeme zamrazit pro další vaření).
Přidáme scezené a propláchnuté fazole a vaříme asi 10 minut. Ke konci dokončíme rozmrazenými slávkami, kapkou olivového oleje a prohřejeme.
Servírujeme do hlubokého talíře porci zeleniny se slávkami, na které položíme rybí filet a přelijeme výpekem z pánve po rybě.