Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Mini vepřové steaky s petrželovým pestem

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na mini steaky z vepřové panenky s česnekem a sušenými rajčaty. Naučíte se, jak správně panenku očistit i nakrájet i jak z ní během pár minut vykouzlit šťavnaté steaky. Jako přílohu budete podávat grilovanou zeleninu a domácí petrželové pesto! Tento recept je navíc skvělý v tom, že ho hravě zvládnete jak na grilu, tak doma v kuchyni.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 hrst blanšírovaných mandlových plátků Belbake
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 hrst strouhaného Grana Padano Lovilio
  • olivový olej Primadonna
  • 0.5 citronu (šťáva)
  • 600 g vepřové panenky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 svazek mrkve
  • 1 svazek petržele
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • čerstvý tymián
  • zavařovací sklenice
  • gril
  • grilovací kleště
  • alobal

POSTUP

Petrželové pesto:

V hmoždíři smícháme plátky mandlí, nasekanou listovou petržel, sůl, pepř, sýr, olej, citronovou šťávu a nadrtíme. 

Tip: Pokud je pesto příliš husté, zředíme ho olejem.

Vepřová panenka: 

Očistíme a nakrájíme panenku na větší kousky a lehce ji přitlačíme dlaní. Do masa vyřízneme otvor, který naplníme plátky česneku a sušených rajčat. Osolíme ji, opepříme, pokapeme olejem a položíme na rozpálený gril. Když je maso z obou stran opečené, přendáme ho na talíř a přikryjeme alobalem.

Grilovaná zelenina: 

Blanšírovanou kořenovou zeleninu a čerstvou šalotku nakrájíme na poloviny. Osolíme a opepříme. Pokapeme ji olejem, ochutíme tymiánem a grilujeme.  

Podávání:

Grilovanou zeleninu podáváme spolu s panenkou přelitou petrželovým pestem. Ozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU