Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V kotlíku rozehřejeme olej, do kterého postupně přidáváme očištěnou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev) nakrájenou na malé kousky, bobkové listy, sůl, pepř a nadrobno nasekané , stonky celeru, cibuli a stroužky česneku. Za občasného míchání opečeme dozlatova.
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do kotlíku a restujeme. Když je maso zatáhnuté, přilijeme rajčatový protlak, promícháme a chvilku restujeme. Potom přilijeme víno a asi 2 minuty povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme vodou po povrch, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Těsně před dokončením přidáme propláchnutou cizrnu a nasekaný rozmarýn zbavený dřevnatých stonků.
Hovězí ragú servírujeme posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou. Jako přílohu podáváme krajíc chleba.