Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Meruňkový sorbet

Připravit ovocný sorbet je mnohem snazší, než namíchat klasickou smetanovou zmrzlinu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát pustil do meruňkového sorbetu, ke kterému vám kromě základního zmrzlinovače postačí jenom několik surovin. Jmenovitě se jedná o meruňkové pyré, cukrový rozvar, citronovou šťávu a také trochu meruňkovice, která dodá sorbetu správný říz (tu ale vynechejte, chcete-li se podělit s dětmi). V horkých dnech se po takovém osvěžení rychle slehne zem!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g meruňkového pyré (rozmixovaných meruněk)
  • 1 citron (šťáva)
  • 100 ml vody
  • 40 ml Meruňky 40 % Náš kraj
  • jahody na ozdobu
  • máta na ozdobu

POSTUP

Nádobu od zmrzlinovače 24 hodin předem umístíme do mrazáku, aby byla dostatečně vychlazená.

Meruňky vypeckujeme a rozmixujeme na jemné pyré. Vodu s cukrem svaříme na sirup, dokud nedělá bublinky. Všechny suroviny necháme vychladit.

Studené meruňkové pyré, sirup, citronovou šťávu a alkohol promícháme. Zmrzlinovač spustíme a vlijeme do něj připravenou směs. Necháme zpracovávat asi 30–45 minut do správné konzistence.

Hotový sorbet můžeme ihned servírovat, nebo ho dát na 30-35 minut do mrazáku zatuhnout.

Podáváme s čerstvým ovocem ozdobené lístky máty. Hodí se i k meruňkovému koláči, případně ve sklenici zalitý šampaňským jako přípitek.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU