Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme. Naplněné formičky pokládáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut. Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.
Necháme 2 – 3 týdny rozležet.