Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bílou část lahůdkové cibulky a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, osolíme, opepříme, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny a pomalu opékáme na mírném plameni, až rajčata změknou a pustí šťávu.
Omytý a osušený lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme „vypotit“, zbavíme tak lilek jeho hořkosti. Osušíme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran dozlatova. Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvíme kolečka lilku a rajčata. „Věže“ posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě pod grilem.
Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži.
Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje z každé strany dozlatova. Přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.
Na talíř naservírujeme lososa a zapečený lilek, posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. Můžeme dozdobit i čerstvými bylinkami. Na konec pokapeme olivovým olejem.