Dagmar Kadlecová

Lidl VINOTÉKA – Retsina

Retsina je tradiční řecké víno. Zajímá vás, čím je specifická a jak se vyrábí? Podívejce se na video, v němž vám více prozradí naše someliérka Dagmar Kadlecová.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • Retsina

POSTUP

Retsina je tradiční řecké víno, které se vyrábí už více než 2000 let.

Původně se pryskyřice používala k utěsnění amfor, ve kterých se víno skladovalo. Postupem času se však stala nedílnou součástí samotné chuti. Výsledkem je víno, které voní i chutná po pryskyřici – a to zcela záměrně. 

Moderní Retsina je svěží, lehká, citrusová a má nezaměnitelný pryskyřičný charakter. Retsina patří na letní stůl plný oliv, fety, grilované chobotnice, tzatziki, pečených brambor s rozmarýnem nebo gyrosu. Je to chuť Řecka v lahvi.

Odvažte se ochutnat něco jiného a poznejte Řecko z úplně nové perspektivy. Je to víno, které buď milujete, nebo jste ho ještě nepili ve správné společnosti.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.