Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí ve schwarzwaldské šunce s dýňovým rizotem

Italská kuchyně má jednu nepopiratelnou výhodu – kromě toho, že skvěle chutná, je často i jednoduchá na přípravu. To je případ i výborného dýňového rizota, na který natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Zjistíte, jak připravit základ, do kterého kromě jiného přijde i bílé víno a vývar, i to, že krémovosti rizotu nedodává smetana, ale správný typ rýže (arborio), máslo a parmezán. Na rizotu si můžete pochutnat jen tak, ale když k němu opečete i stehenní (nebo prsní) kuřecí řízky zabalené v bazalce a schwarzwaldské šunce, budete mít na stole rázem skvělý sváteční oběd.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos                                                               
  • 1 × cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • 350 g dýně Hokkaidó                                                           
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 g rýže arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 800 g kuřecích stehenních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 8 × polosušených cherry rajčat
  • struhadlo
  • špejle

POSTUP

Rizoto:

Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme. Z parmezánu vytvoříme několik hoblinek a zbytek nastrouháme.

V pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla, zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a následně přidáme strouhanou dýni. Krátce restujeme, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut dusíme.

K dušené dýni přidáme suchou rýži, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme i chilli, orestujeme a postupně podle potřeby podléváme vývarem.

Tip: Jak připravit drůbeží vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Před podáváním, dokončíme 2 lžícemi studeného másla, strouhaným parmezánem a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Kuře:

Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a každý kousek zabalíme do šunky s lístky bazalky. Každou roládku upevníme špejlí.

Opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka ze všech stran a následně stáhneme plamen a pod pokličkou necháme dojít.

Z hotových roládek vytáhneme špejli a nakrájíme na plátky.

Servírování:

Do hlubokého talíře nandáme bohatou porci dýňového rizota, navrch položíme plátky kuřete pečeného v šunce a dozdobíme pološušenými rajčátky, hoblinkami parmezánu, několika kapkami olivového oleje a lístky čerstvé bazalky.

Tip: Jak připravit sušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

87,8.237,4.566l4.38.605L9.429,8.235l.778,4.352L6.309,10.5l-3.9,2.086.779-4.352L0,5.171l4.38-.605Z" transform="translate(0 -0.587)" fill="#f7775e">
DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.