Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme. Z parmezánu vytvoříme několik hoblinek a zbytek nastrouháme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla, zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a následně přidáme strouhanou dýni. Krátce restujeme, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut dusíme.
K dušené dýni přidáme suchou rýži, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme i chilli, orestujeme a postupně podle potřeby podléváme vývarem.
Tip: Jak připravit drůbeží vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Před podáváním, dokončíme 2 lžícemi studeného másla, strouhaným parmezánem a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a každý kousek zabalíme do šunky s lístky bazalky. Každou roládku upevníme špejlí.
Opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka ze všech stran a následně stáhneme plamen a pod pokličkou necháme dojít.
Z hotových roládek vytáhneme špejli a nakrájíme na plátky.
Do hlubokého talíře nandáme bohatou porci dýňového rizota, navrch položíme plátky kuřete pečeného v šunce a dozdobíme pološušenými rajčátky, hoblinkami parmezánu, několika kapkami olivového oleje a lístky čerstvé bazalky.
Tip: Jak připravit sušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.