Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa vykostíme, rozřízneme ve stylu „na motýlka“ a lehce naklepeme paličkou na maso.
Tip: Kost můžete použít na kuřecí vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Osolíme, opepříme, naplníme špenátem, sušenými rajčaty, špalíčky balkánského sýra a nastrouhanou mozzarelou. Takto připravená prsa zabalíme a spíchneme špejlí podle videa. Okořeníme i z druhé strany, přendáme do pekáčku, zastříkneme olivovým olejem, ovoníme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a sekaným tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Hotové scedíme, rozšťoucháme spolu s máslem, špetkou soli, nasekanou lahůdkovou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou.
Z kuřecího prsa vyndáme špejle a servírujeme spolu s porcí šťouchaných brambor, pokapané olivovým olejem a ozdobené lístkem bazalky.