Roman Paulus
Doba přípravy4 hod.

Kuře pečené na středomořské zelenině

Hromada masa a ještě větší hromada lahodné zeleniny. Tak by se dal jednoduše popsat recept šéfkuchaře Romana Pauluse na pečená kuřecí stehna a křídla se středomořskou zeleninou. Vše navíc zvládnete připravit v jednom jediném pekáčku, a tak si ušetříte spoustu času, které byste jinak museli strávit mytím nádobí. Ve video návodu zjistíte, jak namíchat marinádu na kuře z bylinek, česneku a citronové šťávy a dozvíte se, jak zkombinovat chutě lilku, papriky, červené cibule, cukety a černých oliv ve skvělou zeleninovou směs, která se upeče jako příloha společně se samotným kuřetem. Pak už stačí jen všechny přizvat ke stolu!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • 1× stroužek česneku
  • 2 polév. lž. citronové šťávy
  • 8 polév. lž. extra panenského olivového oleje Eridanous
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Kuře se zeleninou

  • 800 g kuřecích stehen a křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 1× lilek
  • 1× červená paprika
  • 1× žlutá paprika
  • 10× stroužků česneku
  • 2× červené cibule
  • 1× cuketa
  • 1 hrst oliv kalamata Eridanous
  • 1× snítka čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej Eridanous

POSTUP

Nasekaný tymián, oregano, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujeme do hladké marinády. 

Kuřecí maso vložíme do pekáčku, přelijeme marinádou a důkladně promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici 4 hodiny odpočívat.

Do zapékací mísy naskládáme na kousky nakrájený lilek, papriky bez semínek, celé stroužky česneku, kousky červené cibule a cukety. Dochutíme scezenými olivami a větvičkami čerstvého tymiánu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. 

Doplníme odleželými kuřecími díly včetně marinády, kterou přelijeme přes směs. Podlijeme i trochou vody a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU