Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vepřová krkovice s bramborami, cuketou a pestem

Ochutnejte šťavnatou krkovici provoněnou bazalkovým pestem s restovanými brambory a cuketou. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g plátků vepřové krkovice Řezníkova čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 ml vepřového vývaru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 400 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g cukety
  • 8 × cherry rajčat
  • 100 g sýra grana padano Lovilio
  • 4 × lžíce pesta alla Genovese Baresa

POSTUP

Vepřovou krkovici nakrájíme na nudličky, opepříme, trochu osolíme a opečeme nasucho v rozehřáté pánvi. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme do pánve a restujeme, až trochu zezlátne. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka.

Brambory uvaříme ve slupce, neoloupané nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Jakmile jsou brambory částečně opečené, přidáme cuketu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme.

Do pánve s měkkým masem přidáme opečené brambory a cuketu, pesto, cherry rajčata nakrájená na poloviny a promícháme.

Hotový pokrm podáváme s hoblinkami sýra grana padano ozdobený snítkou bazalky. Můžeme také opepřit.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.