Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Krůtí prsa plněná fetou s cuketovými hranolky

Řecká feta, lehké krůtí maso a neodolatelné cuketové hranolky, tak vypadá lehký oběd podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušejte ho také a připomeňte si dovolenou v Řecku.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Náplň:

  • 100 g sýr feta Milbona
  • 1 × hrst sušená rajčata Baresa
  • čerstvá bazalka
  • černý mletý pepř Kania

Maso:

  • 300 g krůtí prsa
  • sůl Kania
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citron (šťáva)

Cuketové hranolky:

  • 1 × cuketa
  • 1 × hrst zelené a černé olivy Baresa
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × hrst polníček

POSTUP

Náplň:

Do mísy vložíme nalámanou fetu, nakrájená sušená rajčata, čerstvou bazalku, pepř a promícháme.

Maso:

Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme připravenou náplní, uzavřeme párátky, vložíme do rozehřáté pánve s olivovým olejem a opečeme z obou stran. Před koncem přidáme máslo a citronovou šťávu. Před servírováním odstraníme z masa párátka.

Cuketové hranolky:

Do rozpálené pánve s olivovým olejem vložíme cuketu nakrájenou na hranolky, osolíme, opepříme a necháme opéct. Přidáme rozlámané olivy, česnek, pálivou papričku a restujeme dozlatova. Před koncem přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, zamícháme a stáhneme z ohně. Podáváme s polníčkem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.