Kuchyně
Řecká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Řecká feta, lehké krůtí maso a neodolatelné cuketové hranolky, tak vypadá lehký oběd podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušejte ho také a připomeňte si dovolenou v Řecku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 092 kJ / 500 kcal
Bílkoviny
44,70 g
Tuky
31,20 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
12,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy vložíme nalámanou fetu, nakrájená sušená rajčata, čerstvou bazalku, pepř a promícháme.
02.Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme připravenou náplní, uzavřeme párátky, vložíme do rozehřáté pánve s olivovým olejem a opečeme z obou stran. Před koncem přidáme máslo a citronovou šťávu. Před servírováním odstraníme z masa párátka.
03.Do rozpálené pánve s olivovým olejem vložíme cuketu nakrájenou na hranolky, osolíme, opepříme a necháme opéct. Přidáme rozlámané olivy, česnek, pálivou papričku a restujeme dozlatova. Před koncem přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, zamícháme a stáhneme z ohně. Podáváme s polníčkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT