Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Salát na řecký způsob se sýrem feta

Vyzkoušejte stylový řecký salát s fetou podle receptu Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2× papriky (žlutá a červená)
  • 400 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 polév. lž. sójové omáčky Mikado
  • 2 polév. lž. medu Confeira
  • 2× stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 hrst zelených a černých oliv bez pecek Baresa
  • 200 g sýru feta Eridanous
  • 1× červená cibule
  • 125 g baby špenátu
  • citronová šťáva (na dochucení)
  • bílý smetanový jogurt Pilos (10 % tuku)

POSTUP

Papriky omyjeme, osušíme a přendáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C 20 – 30 minut, až paprika celá zčerná, abychom si ulehčili loupání slupky. Jakmile jsou papriky upečené, ještě horké vložíme do mísy, kterou přikryjeme potravinovou fólií nebo alobalem a papriky necháme spařit (asi na 5 minut). Ještě teplé spařené papriky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky.

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou, medem, česnekem a olivovým olejem, důkladně promícháme a necháme 5 - 10 minut marinovat. Za občasného míchání opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem ze všech stran dozlatova.

Nakrájenou papriku přendáme do mísy, přidáme na menší kousky natrhané nebo nakrájené olivy, fetu, kterou jsme rozdělili rukama na menší kousky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a omytý a osušený špenát. Ochutíme olivovým olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme.

Tip: Do salátu můžete přidat i nahrubo nakrájené lístky bazalky.

Servírování

Do misky naservírujeme porci salátu, kousky opečeného krůtího masa a pokapeme jogurtem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU