Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Chcete se na silvestrovské party blýsknout jako hostitel? Připravte efektní wasabi krevety podávané v koktejlových skleničkách podle receptu Lukáše Želechovského.
Energie
3 022 kJ / 726 kcal
Bílkoviny
25,90 g
Tuky
47,60 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
45,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme wasabi, majonézu a mirin, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě spojily. Přendáme do cukrářského sáčku.
02.Krevety očistíme a zbavíme krunýře a ocásku. Obalíme v trojobalu, nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v panko strouhance, kterou lehce přitlačíme. Smažíme dozlatova v hrnci s rozpáleným olejem na 190 °C dozlatova. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
03.Do koktejlové sklenice tvaru V vložíme římský salát nakrájený na nudličky, smažené krevety, které stavíme do výšky, přelijeme wasabi majonézou a ozdobíme řeřichou a najemno nasekanou pažitkou.
Místo wasabi majonézy můžete použít sriracha-arašídovou majonézu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT