Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Králík pečený s fenyklem

Jak připravit králíka, aby byl jemný a chutný? Stačí se řídit radami Romana Pauluse a vyzkoušet jeho recept.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × čerstvý králík kuchaný, v celku, bez hlavy Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × mrkve
  • 2 × cibule
  • 8 × stroužků česneku
  • 2 × fenykly
  • 300 g brambor (menší kusy)
  • čerstvá bazalka
  • sušené oregano Mikado
  • 50 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 200 ml suchého bílého vína Soave
  • králičí vývar na podlití
  • francouzská bageta
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel
  • kuchyňský provázek
  • zapékací mísa s pokličkou

POSTUP

Králíka naporcujeme tak, že získáme hřbety bez kostí a stehna, kde necháme pouze spodní kost.

Tip: Naporcovat a vykostit králíka vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.

Maso dobře osolíme a opepříme, stehna rozpůlíme a ze hřbetů uděláme rolády, které svážeme provázkem. Kousky masa ještě jednou osolíme a opepříme. Z kostí a ořezů připravíme vývar.

Do zapékací mísy vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na měsíčky, rozmáčklé stroužky česneku, fenykl nakrájený na větší kusy a brambory i se slupkou nakrájené na poloviny nebo čtvrtiny. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, kterou natrháme rukama, oregano, sušená rajčata nakrájená na menší kusy a na připravenou zeleninu naskládáme porce králíka. Podlijeme bílým vínem a králičím vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Nejprve pečeme pod pokličkou do změknutí (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a necháme zapéct dozlatova. Po dopečení odstraníme ze hřbetů provázek a posypeme nasekanou listovou petrželí.

Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem a posypeme nasekanou listovou petrželí.

Servírování

Tento pokrm servírujeme v zapékací míse doprostřed stolu, aby si každý mohl sám vzít, kolik chce. Doplníme opečenou bagetou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU