Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka naporcujeme tak, že získáme hřbety bez kostí a stehna, kde necháme pouze spodní kost.
Tip: Naporcovat a vykostit králíka vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.
Maso dobře osolíme a opepříme, stehna rozpůlíme a ze hřbetů uděláme rolády, které svážeme provázkem. Kousky masa ještě jednou osolíme a opepříme. Z kostí a ořezů připravíme vývar.
Do zapékací mísy vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na měsíčky, rozmáčklé stroužky česneku, fenykl nakrájený na větší kusy a brambory i se slupkou nakrájené na poloviny nebo čtvrtiny. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, kterou natrháme rukama, oregano, sušená rajčata nakrájená na menší kusy a na připravenou zeleninu naskládáme porce králíka. Podlijeme bílým vínem a králičím vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Nejprve pečeme pod pokličkou do změknutí (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a necháme zapéct dozlatova. Po dopečení odstraníme ze hřbetů provázek a posypeme nasekanou listovou petrželí.
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem a posypeme nasekanou listovou petrželí.
Tento pokrm servírujeme v zapékací míse doprostřed stolu, aby si každý mohl sám vzít, kolik chce. Doplníme opečenou bagetou.