Markéta Krajčovičová
Doba přípravy40 min.

Karamelový koláč s vínem

Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na banánový dort s karamelem a čokoládovými tyčinkami.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
9

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × banány
  • 400 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 100 ml bílého polosladkého vína Tokaji Furmint

Náplň

  • 2 × banány
  • 300 g Paloučku Pilos
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 × lžíce cukru moučka Castello

Na ozdobu

  • 2 × arašídové tyčinky Mister Choc
  • 1 × karamelová tyčinka Mister Choc
  • 80 g cukru krystal Castello
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • rozevírací kulatá forma (Ø 24 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V míse rozdrobíme sušenky nahrubo, přidáme rozpuštěné máslo a víno a poté vmícháme vidličkou rozmělněné banány. Připravené těsto vložíme formy vyložené do pečicím papírem, lžící rovnoměrně rozprostřeme po celém dně, přičemž mírně zvýšíme okraje a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut.

Náplň

Banány nakrájíme na kolečka a smícháním Paloučku, mascarpone a cukru připravíme hladký krém.

Karamelový koláč s vínem

Do formy s upečeným těstem rozetřeme polovinu krému, na něj naskládáme po celém povrchu nakrájené banány a překryjeme zbylým krémem. Posypeme na kousky nakrájenými tyčinkami a celé přelijeme smetanovým karamelem, který připravíme rozpuštěním cukru v hrnci, do nějž za stálého míchání (na mírném ohni) přidáváme smetanu.

Servírování

Koláč servírujeme dobře vychlazený nakrájený na trojúhelníky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.