Marcel Ihnačák
Doba přípravy3 hod.

Kachní roláda s červenou řepou a křenem

Připravte si skvělou kachní roládu s přílohou v podobě červené řepy. Recept Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1× kachna bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • 2× cibule
  • 8× stroužků česneku
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2× žemle (z předchozího dne)
  • čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku)
  • 1 hrst sušených brusinek Alesto
  • 2× vejce “M“
  • čerstvý rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 kg vařené červené řepy
  • balsamico Acentino (dle chuti)
  • čerstvý křen
  • listová petržel
  • zapékací mísa
  • pánev
  • alobal
  • hlubší plech nebo pekáč

POSTUP

Náplň

Cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova v rozehřáté pánvi s 1 lžící másla a trochou olivového oleje.

Žemle nakrájíme na malé kostky, vložíme do mísy, přidáme trochu mléka, orestovanou cibuli s česnekem, brusinky, vejce a nasekaný rozmarýn. Osolíme, opepříme, náplň důkladně promícháme a necháme odstát.

Kachní roláda

Omytou a osušenou kachnu vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Z kostí a ořezů můžeme připravit vývar.

Tip: Jak vykostit kachnu, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Vykostěnou kachnu rozprostřeme kůží dolů. Maso na prsou a stehnech nařežeme, aby bylo rovnoměrně rozprostřené. Kachnu osolíme, opepříme a naplníme. Opatrně zavineme jako roládu. Dostatečně velký kus alobalu potřeme olivovým olejem, roládu do něj zabalíme a konce důkladně uzavřeme. Roládu přendáme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny. Po 1 hodině alobal odstraníme, troubu přepneme na funkci gril a pečeme dále dozlatova a dokřupava. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení necháme trochu vychladnout a roládu nakrájíme na plátky.

Restovaná červená řepa

Řepu nakrájíme na měsíčky a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno a nasekaný rozmarýn. Přidáme pár kapek balsamica a počkáme, až se odpaří.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci restované řepy a plátek kachní rolády. Pokrm posypeme nastrouhaným čerstvým křenem a natrhanou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU