Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jednoduché růže z marcipánu

Také vás vždy ohromovaly marcipánové ozdoby na dortech? Barevné květy z jedlého marcipánu, zejména pak růžičky, jsou efektní ozdobou každého zákusku. Nemusíte si je ale kupovat již hotové, poměrně snadno je zvládnete připravit i doma. Pomůže vám k tomu návod šéfkuchaře Romana Paluse, který vás přesvědčí o tom, jak snadné to je! Růžičky můžete mít hotové už za pár minut a to nejpracnější, co vás při jejich přípravě čeká, je rozhodnutí o tom, jakou barvu pro ně vyberete.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Jednoduché růže z marcipánu

  • moučkový cukr
  • marcipán
  • červená gelová potravinářská barva
  • kulatá vykrajovátka
  • malé sítko
  • váleček
  • pěnová modelovací podložka

POSTUP

Marcipán koupíme buď už barevný, nebo ho obarvíme potravinářskou gelovou barvou.

Tip: Jak správně barvit marcipán se dozvíte v triku na marcipánové mrkvičky v Kulinářské akademii Lidlu.

Pracovní plochu posypeme moučkovým cukrem, aby se marcipán nelepil. Trochou cukru zasněžíme i samotný marcipán.

Válečkem vyválíme asi 1 mm tenký plát a vykrájíme malá kolečka (velikost závisí na velikosti růže). Z ořezu vytvarujeme malý jehlan, který bude tvořit základ růže.

Pomocí podložky a lžičky vytvarujeme jednotlivá kolečka, aby měla tenké okraje a připomínala okvětní lístky. Na jehlan postupně nabalujeme vytvarované okvětní lístky. Čím víc lístků, tím více bude růžička rozevřená.

Po vytvarování odřízneme silný spodek květu a umístíme na dezert.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU