Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Také vás vždy ohromovaly marcipánové ozdoby na dortech? Barevné květy z jedlého marcipánu, zejména pak růžičky, jsou efektní ozdobou každého zákusku. Nemusíte si je ale kupovat již hotové, poměrně snadno je zvládnete připravit i doma. Pomůže vám k tomu návod šéfkuchaře Romana Paluse, který vás přesvědčí o tom, jak snadné to je! Růžičky můžete mít hotové už za pár minut a to nejpracnější, co vás při jejich přípravě čeká, je rozhodnutí o tom, jakou barvu pro ně vyberete.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Marcipán koupíme buď už barevný, nebo ho obarvíme potravinářskou gelovou barvou.
Jak správně barvit marcipán se dozvíte v triku na marcipánové mrkvičky v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Pracovní plochu posypeme moučkovým cukrem, aby se marcipán nelepil. Trochou cukru zasněžíme i samotný marcipán.
03.Válečkem vyválíme asi 1 mm tenký plát a vykrájíme malá kolečka (velikost závisí na velikosti růže). Z ořezu vytvarujeme malý jehlan, který bude tvořit základ růže.
04.Pomocí podložky a lžičky vytvarujeme jednotlivá kolečka, aby měla tenké okraje a připomínala okvětní lístky. Na jehlan postupně nabalujeme vytvarované okvětní lístky. Čím víc lístků, tím více bude růžička rozevřená.
05.Po vytvarování odřízneme silný spodek květu a umístíme na dezert.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT