Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Játrové knedlíčky

Kdo z nás by neměl rád hovězí vývar podávaný s tradičními játrovými knedlíčky. Játrové knedlíčky se dají připravovat různými způsoby. Vyzkoušejte tentokrát tradiční rakouský recept, ve kterém se knedlíčky nejprve osmahnou, díky čemuž zůstanou nadýchané, a až poté uvaří. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak na to.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Játrové knedlíčky

  • vývar na vaření knedlíčků
  • 100 g kuřecích, telecích nebo vepřových jater
  • 2 vejce „M“
  • 30 g bílého pečiva
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • strouhanka
  • rostlinný olej na smažení

POSTUP

Housku nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, majoránku, čerstvě nasekanou petrželku, česnek, osolíme a opepříme. Přidáme namletá nebo naškrábaná játra. Směs necháme odpočinout asi 10-15 minut v lednici. Za pomoci lžičky a namočené ruky vytvarujeme knedlíčky, které smažíme asi 1 minutu. Následně knedlíčky dovaříme asi 5 minut ve vývaru. Podáváme se silným vývarem, zeleninou a trochou nakrájené pažitky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU