Játrové knedlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kdo z nás by neměl rád hovězí vývar podávaný s tradičními játrovými knedlíčky. Játrové knedlíčky se dají připravovat různými způsoby. Vyzkoušejte tentokrát tradiční rakouský recept, ve kterém se knedlíčky nejprve osmahnou, díky čemuž zůstanou nadýchané, a až poté uvaří. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak na to.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Játrové knedlíčky

  • vývar na vaření knedlíčků
  • 100 g kuřecích, telecích nebo vepřových jater
  • 2 × vejce „M“
  • 30 g bílého pečiva
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • strouhanka
  • rostlinný olej na smažení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 787 kJ / 427 kcal

Bílkoviny

42,30 g

Tuky

20,30 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

17,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Housku nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, majoránku, čerstvě nasekanou petrželku, česnek, osolíme a opepříme. Přidáme namletá nebo naškrábaná játra. Směs necháme odpočinout asi 10-15 minut v lednici. Za pomoci lžičky a namočené ruky vytvarujeme knedlíčky, které smažíme asi 1 minutu. Následně knedlíčky dovaříme asi 5 minut ve vývaru. Podáváme se silným vývarem, zeleninou a trochou nakrájené pažitky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo