Jak filetovat sumce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Když se někdy dostanete k filetování sumce, dejte si záležet, ať to stojí za to! Šéfkuchař Roman Paulus má tuto rybu nejraději vařenou v páře, ale dá se i udit a připravovat na desítky dalších způsobů. Díky tomuto video návodu se naučíte, jak filet oddělit od páteře, jak ho zbavit kostí i jak ho nakonec začistit o všeho přebytečného, co není maso nebo kůže. Nakonec vám zbyde jen krásně čistý filet, který si připravíte podle toho, jak tuto rybu máte nejraději.

Tagy

Zpracování masa

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rybu vykucháme a očistíme. Sumec nemá šupiny, ale má kůži, která se často před nebo po vaření z masa stahuje.

02.Rybu natočíme hřbetem k sobě, pod přední ploutví zařízneme a obtočíme podél hlavy až k páteři. Nařízneme kůži podél páteře až k ocasu, vezmeme si pilkový nůž a podél páteře přetneme žebra. Na konci dutiny břišní si vezmeme opět nůž filetovací a dokončíme řez přes ocas. Vyjmeme filet a opakujeme z druhé strany.

Kostru s hlavou, ploutvemi a odřezky nevyhazujeme, ale připravíme si z nich domácí rybí vývar.

03.Z filetu vyřízneme filetovacím nožem žebra a blánu z břišní dutiny. Získáme tak velký kus masa, ve kterém nejsou žádné kosti.

Jak uvařit sumce:

04.Sumec se svým tuhým bílým masem výborně hodí v celku na uzení, vaření v páře nebo klasickou úpravu v pánvi s bylinkami a máslem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo