Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Jahodový cupcake s mascarpone

Když vás honí mlsná, nemusíte rovnou spořádat celý dort. Ale takový minidortík, proč ne! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na oblíbené zákusky – cupcaky. Naučíte se namíchat snadné nekynuté vanilkovo-smetanové těsto a zjistíte trik, jak ho zapracovat, aby zůstalo i po upečení krásně vláčné a nadýchané. Protože správný cupcake by neměl být suchý, zjistíte i jak ho po upečení snadno naplnit jahodovým pyré a ozdobit jednoduchým krémem z mascarpone. Navrch stačí už jen přidat čerstvé jahody, trochu nastrouhané čokolády a můžete se do nich pustit!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
20

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 20 ks

Muffiny

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 15 g kypřicího prášku
  • 30 g vanilkového cukru
  • 4 × vejce “M”
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

Krém a náplň

  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g jahod + cukr dle chuti

Dozdobení

  • čerstvé jahody
  • hořká čokoláda
  • snítka máty
  • košíčky na muffiny
  • metlička
  • mixér
  • sítko
  • struhadlo
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou

POSTUP

Muffiny:

Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, celá vejce a smetanu promícháme.

Tip: Těsto nešlehejte, ale pouze promíchejte, aby zůstalo vláčné.

Tekuté těsto nalijeme do košíčků nebo forem na muffiny. Plníme asi do tří čtvrtin.

Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut při programu na horkovzuch.

Necháme vychladnout.

Krém a náplň:

Jahody (čerstvé nebo rozmražené) očistíme od lístků, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré. Pokud preferujeme pyré bez semínek, procedíme ho přes sítko. Můžeme dle potřeby dochutit cukrem. 

Tip: Aby se muffiny dobře plnily, přendejte jahodové pyré do cukrářského sáčku.

Mascarpone, se smetanou a cukrem vyšleháme v krém, který přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

Sestavení cupcaku:

Upečené a vychladlé muffiny vydlabeme (výborně na to poslouží pomůcka na vyndávaní jádřinců jablek a hrušek). Připravené jahodové pyré naplníme do vydlabaného důlku a vršek dortíku zakryjeme připraveným krémem z mascarpone.

Nakonec dozdobíme měsíčkem jahody, zasypeme strouhanou čokoládou a zapíchneme lístek máty.

Tip: Před servírováním je vhodné vychladit dortíčky alespoň 30 minut v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU