Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Hovězí svíčková tagliata

Hovězí tagliata ze svíčkové je jedním z nejlepších jídel italské kuchyně a díky návodu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka si ji snadno připravíte i sami doma. Kromě kvalitního masa budete potřebovat už jen několik desítek minut času a pár dalších surovin, které nepřebijí chuť hovězího, ale naopak ji příjemně doplní. Šéfkuchař vám ukáže, jak správně svíčkovou očistit i zatáhnout v pánvi ještě před tím, než ji necháte dojít v rozpálené troubě. K dokončení skvělého oběda nebo večeře už zbude jen pár dalších surovin, mezi kterými kralují rajčata, rukola nebo třeba parmazán.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g hovězí svíčková Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry rajčata
  • 2× stroužky česnek
  • 1 hrst čerstvá listová petržel
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 hrst rukola
  • 1× citron (šťáva)
  • 1 hrst hobliny parmazán Lovilio

POSTUP

Maso očistíme, osolíme, opepříme a necháme zprudka opéct v rozpálené pánvi s trochou oleje ze všech stran dozlatova. Když se maso opéká, nakrájíme cherry rajčata na polovinu, česnek a listovou petržel nadrobno. K opečenému masu přihodíme smíchaný česnek s natí, přidáme máslo a necháme dopéct v troubě vyhřáté na 120 °C přibližně 5 minut. 

Umytou a osušenou rukolu přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přidáme cherry rajčata, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. 

Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout přikryté alobalem. Potom ho přendáme z pánve na talíř a do pánve přilijeme trochu teplé vody, kterou necháme ještě krátce povařit, aby nám vznikla omáčka. Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a dochutíme solí a pepřem. 

Plátky hovězí svíčkové tagliata servírujeme s porcí rukoly a cherry rajčat, přelité výpekem a posypané nastrouhaným parmazánem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU