Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Grilovaný camembert se salátem s mátovým dresinkem

Camembert na grilu? Ano, prosím. A k tomu svěží bomba v podobě salátu 🥗s mátou, tak vypadá léto podle Marcela Ihnačáka.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dresink:

  • 1 × lžíce med
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × limetka (šťáva)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • čerstvá máta

Salát:

  • 0,5 × okurka
  • 1 × avokádo
  • 120 g jahody
  • 100 g salát mix
  • 1 × hrst mandle Alesto
  • 1 × camembert Pilos
  • 1 × ciabatta
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • mísa
  • elektrický gril

POSTUP

Dresink:

Do misky vložíme med, olivový olej, limetkovou a citronovou šťávu, sůl a pepř, vymícháme metličkou a přidáme nasekanou mátu.

Salát:

Okurku očistíme, překrojíme podélně, odstraníme dužinu, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Avokádo oloupeme, jahody očistíme, vše nakrájíme a vložíme do misky. Přidáme salát, plátky orestovaných mandlí, mátový dresink a zlehka promícháme.

Rozpálený gril pokapeme olivovým olejem, položíme camembert, nakrájenou ciabattu a opečeme z obou stran. Před dokončením potřeme ciabattu máslem.

Grilovaný camembert podáváme se salátem, opečenou ciabattou, přelitý mátovým dresinkem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.