Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaná telecí špička s pečenou mrkví

Telecí špička je výborný kus masa populární mimo jiné třeba i v Rakousku a Jižní Americe. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát nechal inspirovat latinskoamerickou kuchyní a natočil video recept na grilovanou telecí špičku, kde vám ukáže, jak maso nakořenit a opéct na grilu tak, aby bylo dobře zatáhnuté, ale uvnitř krásně šťavnaté. Jako přílohu si připravíte v alobalu pečenou mrkev (můžete ale přihodit i celer, petržel nebo třeba batáty) s římským kmínem a bylinkovou salsou navrch. A nezoufejte, pokud venku už není počasí na grilování. Celý recept si můžete podle totožného postupu připravit i doma v pánvi a troubě.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Maso s mrkví

  • 600 g (2 ks) telecí špičky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 kg mrkve
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 0.5 káv. lžič. celého římského kmínu
  • olivový olej Primadonna

Salsa

  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvé listové petržele + na ozdobu
  • 1 pálivá paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 0.25 citronu (šťáva)
  • 100 ml olivového oleje

POSTUP

Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a grilujeme z obou stran. Nejprve necháme zatáhnout na žhavé zóně a následně dopečeme v chladnější části grilu, dokud vnitřní teplota nedosáhne 58 °C.

Mrkve omyjeme, neloupeme, rozložíme na alobal, osolíme, opepříme a přidáme i mleté chilli, rozmarýn a tymián. Ochutíme ještě římským kmínem a zakápneme olivovým olejem. 

Důkladně zabalíme a grilujeme v chladné zóně asi 30 minut.

Tip: Mrkev připravíte stejným způsobem i v troubě. V takovém případě ji rozpalte na 180 °C a pečte 40 minut.

Olivový olej, hrst bazalky, hrst petržele, pálivou papričku, šťávu z ¼ citronu, 2 stroužky česneku, sůl a pepř rozmixujeme na salsu.

Podáváme pečenou mrkev i s bylinkami a grilovanou telecí špičku nakrájenou na plátky proti vláknu, celé přelité bylinkovou salsou a ozdobené lístky petržele.

Tip: Jak ogrilovat i další kořenovou zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU