Francouzská tatarka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Míchání domácí tatarské omáčky je zábavná činnost – můžete u toho totiž jednoduše experimentovat a dopracovat se přesně k takovému výsledku, který vám bude chutnat ze všeho nejvíc. Abyste se mohli inspirovat, natočil šéfkuchař Roman Paulus recept na francouzskou tatarku, ve které se tradičně nachází například dijonská hořčice nebo nasekaná vajíčka. Ve Francii si ji dopřávají s roastbeefem, ale vy si ji dejte klidně se smažákem.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 180 g majonéza
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × lžíce dijonská hořčice
  • 1 × lžíce kapary
  • 25 g šalotka
  • 1 × lžíce čerstvý estragon
  • 25 g kořeněné okurčičky Cornichons
  • 1 × lžíce pažitka
  • 30 ml lák od okurek
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 458 kJ / 349 kcal

Bílkoviny

2,90 g

Tuky

35,60 g

Vláknina

0,60 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

3,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Majonézu promícháme s nasekaným natvrdo uvařeným vejcem, dijonskou hořčicí, nasekanými kapary, najemno nakrájenou šalotkou, nasekaným estragonem, nadrobno nakrájenými kyselými okurkami, nasekanou pažitkou a lákem z okurek. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Do receptu lze použít také estragon naložený v octu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo