Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme do polotuha a přidáme cukr. Šleháme tak dlouho, dokud není sníh lesklý a tuhý. Nakonec přišleháme vinný ocet a škrob. Pečicí plech lehce pokapeme vodou, aby pečicí papír lépe přilnul a do středu dáme těsto. Stěrkou rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 3 minuty, poté snížíme teplotu na 120 °C a 80 minut „dosušíme“. Troubu vypneme a dort necháme uvnitř „dojít“.
V robotu vyšleháme 400 g vychlazené smetany do tuha a rozprostřeme po celém povrchu upečeného korpusu. Omyté jahody rozřízneme na poloviny, rozpustíme čokoládu, smícháme s 50 g horké smetany a dort dle fantazie dozdobíme.