Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Dort Pavlova

Upečte si cukrářskou klasiku – dort Pavlova podle receptu Markéty Krajčovičové. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g smetany ke šlehání 30% Pilos
  • 5 × vajec "M" (bílky)
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • čerstvé jahody
  • pečicí plech (30 x 40 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Korpus

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme do polotuha a přidáme cukr. Šleháme tak dlouho, dokud není sníh lesklý a tuhý. Nakonec přišleháme vinný ocet a škrob. Pečicí plech lehce pokapeme vodou, aby pečicí papír lépe přilnul a do středu dáme těsto. Stěrkou rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 3 minuty, poté snížíme teplotu na 120 °C a 80 minut „dosušíme“. Troubu vypneme a dort necháme uvnitř „dojít“.

Dort Pavlova

V robotu vyšleháme 400 g vychlazené smetany do tuha a rozprostřeme po celém povrchu upečeného korpusu. Omyté jahody rozřízneme na poloviny, rozpustíme čokoládu, smícháme s 50 g horké smetany a dort dle fantazie dozdobíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.