Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu ušleháme bílky s cukrem, vinným octem, špetkou soli a škrobem. Vznikne tuhá hmota. Pomocí lžíce vytvoříme na pečicím papírem vyloženém plechu „ostrovy“ (průměr asi 8 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 10 minut. Poté snížíme teplotu na 110 °C a ostrovy pečeme, až získají nazlátlou krustu.
Zmrazené ovoce vložíme na pánev, osladíme, přilijeme portské víno, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 7-10 minut, až pustí ovoce šťávu a částečně se rozvaří.
V míse vyšleháme smetanu. Do hlubokého talíře dáme porci ovocné omáčky, navrch do středu položíme upečený vychladlý ostrov a dokončíme trochou šlehačky. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou.