Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Sněhový ostrov

Vyzkoušejte nejnovější dezert Markéty Krajčovičové a poznejte dokonalou chuť lesního ovoce ve spojení s pečenými šlehanými bílky. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sněhový ostrov

  • 6 × vajec (bílky)
  • 350 g cukru krupice Castello
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • sůl s jódem Castello
  • 2 × lžička bramborového škrobu Castello

Ovocná omáčka

  • 1500 g zmrazené lesní směsi Green Grocer´s
  • 2 × lžíce přírodního třtinového cukru
  • 300 ml portského likérového vína Tawny Port Armilar

Na ozdobu

  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • pečicí plech (30 x 40 cm)
  • pánev s vyšším okrajem
  • ruční mixér

POSTUP

Sněhový ostrov

V robotu ušleháme bílky s cukrem, vinným octem, špetkou soli a škrobem. Vznikne tuhá hmota. Pomocí lžíce vytvoříme na pečicím papírem vyloženém plechu „ostrovy“ (průměr asi 8 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 10 minut. Poté snížíme teplotu na 110 °C a ostrovy pečeme, až získají nazlátlou krustu.

Ovocná omáčka

Zmrazené ovoce vložíme na pánev, osladíme, přilijeme portské víno, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 7-10 minut, až pustí ovoce šťávu a částečně se rozvaří.

Servírování

V míse vyšleháme smetanu. Do hlubokého talíře dáme porci ovocné omáčky, navrch do středu položíme upečený vychladlý ostrov a dokončíme trochou šlehačky. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.