Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Červené víno ochutíme skořicí, hřebíčky, badyány a plátkem pomeranče i s kůrou. Vaříme tak dlouho, dokud nezískáme asi třetinu objemu, tedy přibližně 100 ml svařeného redukovaného vína, které přecedíme.
Žloutky vyšleháme do husté pěny. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko. Část smetany nalijeme ke žloutkům, promícháme a žloutkovou směs nalijeme zpátky ke zbytku smetany. Na mírném plameni pomalu ohříváme do správné konzistence „na růži“. To znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přidáme zredukované svařené víno, promícháme, přecedíme a necháme vychladit v lednici.
Vychladlou směs naplníme do předem namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 30 minut do požadované konzistence.
Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 30 minut zatuhnout v mrazáku.
Podáváme s domácím cukrovím a výborně si rozumí zejména s domácími perníčky.
Tip: Jak si připravit domácí perníčky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.