Karolína Kamberská
Doba přípravy45 min.

Domácí müsli se švestkami a mandlemi

Müsli s mlékem či jogurtem je oblíbená snídaně v každém věku. Vyzkoušejte snadný recept Karolíny Kamberské s mandlemi a sušenými švestkami. Nejlepší je totiž připravit si domácí müsli, kde si složení ohlídáte sami. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g jemné ovesné vločky Crownfield
  • 3 × lžíce slunečnicový olej Vita D´or
  • 5 × lžíce švestková povidla Náš kraj
  • 2 × lžíce perníkové koření
  • 100 g blanšírované mandle
  • 200 g sušené švestky Alesto

POSTUP

1. Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme slunečnicový olej, švestková povidla a perníkové koření a promícháme, aby vznikly hrudky, nejlépe rukama.

Tip: Podle chuti můžete přidat i med, ale není to nutné, povidla jsou sladká dost.

2. Směs vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C celkově asi 30 minut.

3. Po 15 minutách přidáme celé mandle a dopečeme.

Tip: Kombinace vloček s mandlemi a sušenými švestkami se skvěle hodí k podzimu. Studie ukazují, že sušené švestky dokážou zpomalit osteoporózu a vylepšit trávení, zvlášť u žen po menopauze. Zdravá dávka je kolem pěti sušených švestek denně, to je asi 100 kilokalorií. 

4. Ihned po dopečení, ještě zatepla přidáme sušené švestky.

Tip: Můžete přidat hořkou čokoládu po dopečení.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 254 kcal, 6 g bílkovin, 36 g sacharidů, 8 g tuků, 5,2 g vlákniny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.