Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Crostini s mořskými plody

Tušíte, co to jsou crostini? Pod tímto na první pohled krkolomným názvem se skrývají populární italské jednohubky, které nejenom že skvěle chutnají, ale také jsou velmi jednoduché na přípravu. Přesvědčí vás o tom šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video návod na crostini s mořskými plody. Naučíte se připravit směs ze zeleniny a mořských plodů i orestovat pečivo jako základ tohoto předkrmu. Jediné, co budete pak potřebovat, je trocha trpělivosti a fantazie při samotném zdobení.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 500 g mořských plodů
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0.5 citronu (šťáva)
  • 3 řapíky celeru
  • 0.5 červené cibule
  • 1 polév. lž. plnotučné hořčice Kania
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 %)
  • 2 polév. lž. majonézy Kania
  • 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel)
  • chléb nebo jiné pečivo
  • 1 hrst polníčku

POSTUP

Dva stroužky česneku a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přidáme umyté a osušené mořské plody, osolíme a opepříme. Krátce opečeme a hotové pokapeme citronovou šťávou. Necháme nejprve vychladnout při pokojové teplotě a potom odložíme do chladničky. 

Celer a cibuli nasekáme nadrobno a přendáme do misky.

Tip: Vnější řapíky celeru je dobré nejprve očistit škrabkou. 

Přidáme hořčici, smetanu, majonézu, nadrobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Důkladně promícháme a na závěr přidáme vychladlé mořské plody. 

Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. 

Křupavé pečivo zlehka potřeme česnekem a navrch naneseme směs z mořských plodů. Dozdobíme lístky polníčku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU