Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Chlebíček se šunkovou pěnou

Před návštěvou přátel, domácí párty nebo silvestrovskou oslavou všichni hledáme recept na rychlé a jednoduché pohoštění, které hostům musí nejen chutnat, ale rovněž je musí zaujmout svým vzhledem. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí, jak z obyčejné veky vykouzlit nevšední chlebíčky. Jejich tajemství se skrývá především v jemné šunkové pěně. Příprava je snadná a rychlá, není se čeho obávat. Přejeme vám chutnou zábavu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šunková pěna

  • 300 g šunky
  • 150 g másla
  • 75 ml smetany
  • sůl
  • pepř

Chlebíček

  • chlebíčková veka
  • plátky tvrdého salámu (Herkules, Vysočina)
  • nakládané okurky
  • vařené vejce
  • cherry rajčata
  • listová petržel

POSTUP

Šunková pěna

Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Na konec přilijeme smetanu pokojové teploty, smícháme a vyšleháme. Pokud se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Připravenou pěnu naplníme do cukrářského sáčku.

Chlebíček

Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, na veku nastříkáme šunkovou pěnu, ozdobíme plátky salámu, plátky nakládané okurky, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, trochou šunkové pěny, polovinou cherry rajčete a snítkou listové petržele.
Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU