Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bezlepkové citronové sušenky plněné krémem

Najít recept na dobré bezlepkové cukroví nemusí být vždy úplně snadné, a tak vám určitě přijde vhod toto video šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten natočil recept na bezlepková citronová kolečka. Naučíte se celý postup od samotné přípravy těsta, do kterého mimo jiné přijde i poctivá porce jablečného pyré. Dozvíte se i, čím v těstě nahradit klasický lepek, aby drželo pěkné pohromadě. Po upečení základů na kolečka vám bude stačit už jen naplnit je lahodným citronovým krémem a nechat ještě na chvilku zapéct.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 310 g bezlepková mouka Belbake
  • 150 g krystalový cukr
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × lžička prášek do pečiva
  • 2 × bio citron (kůra)
  • 120 g máslo
  • 2 × lžíce jablečné pyré
  • 80 g moučkový cukr
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 0,25 × lžička sůl
  • 1 × lžička xanthanová guma
  • 1 × lžička vanilkový extrakt
  • citronový krém

POSTUP

V míse smícháme bezlepkovou mouku, krupicový cukr, vejce, kypřicí prášek, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, jablečné pyré, 50 g moučkového cukru, citronovou šťávu, sůl, xantanovou gumu a vanilkový extrakt. Za pomoci kuchyňského robotu vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout.

Tip: Před zabalením do fólie z těsta vytvarujte asi 4 cm vysoký kvádr. Díky pravidelnému tvaru se bude po vyndání stejnoměrně zahřívat a lépe zpracovávat.

Z odpočatého těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Následně do nich uděláme důlek a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut na program horkovzduch.

Po vyndání horké sušenky naplníme předpřipraveným citronový krémem a pečeme ještě další 3 minuty.

Tip: Jak připravit citronový krém („lemon custard“) zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Cukroví pečeme těsně před Vánoci, skladujeme v uzavřeném boxu v lednici a spotřebujeme do 5 dnů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU