Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Arašídy zprudka orestujte na oleji a osolte.
V rozehřáté pánvi s kokosovým tukem orestujte zázvor, česnek, červenou cibuli a šalotku nakrájené nadrobno. Do pánve přidejte naříznutou papričku a cukr, který nechte zkaramelizovat. Přidejte pražené arašídy, přilijte kokosové mléko a krátce povařte (8 – 10 minut.
Pokud nechce příliš pikantní omáčku, papričku vyjměte. Preferujete-li pálivou omáčku, papričku pokrájejte, celou směs vložte do mixéru a rozmixujte nahrubo. Omáčku vraťte do pánve, upravte konzistenci pomocí vody nebo kokosového mléka a dochuťte sladkou sójovou omáčkou Ketjapmanis.