Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Polentu můžete servírovat jako pyré, nakrájenou opéct na oleji nebo zapéct s rajčatovou omáčkou, což se naučíte právě v tomto triku s Romanem Paulusem. Nejdříve polentu uvaříte v mléce, bude tak mít lehce máslovou příchuť a je opravdu velice jemná. Poté ji necháte ztuhnout, nakrájíte, naskládáte do zapékací mísy, přelijete rajčatovou omáčkou a zapečete se sýrem. Jednoduché, že? Tak se do toho pusťte…

 

Recept na zapečenou polentu s rajčaty:

Suroviny:

Polenta:

750 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)

120 g másla

140 g polenty

2 žloutky

sůl

muškátový oříšek

strouhaný parmezán

Rajčatová omáčka:

8 rajčat

4 stroužky česneku

1 lžíce extra panenského olivového oleje

bazalka

 

Postup:

Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc. Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm.

Rajčatová omáčka:

Rajčata nakrájíme na menší kousky a společně s česnekem a bazalkou orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem.

Zapečená polenta s rajčaty:

Do zapékací nádoby dáme trochu rajčatové omáčky, na omáčku naskládáme plátky polenty, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Zapečeme v troubě předehřáté na 230 °C dozlatova (pouze na horní gril). Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.